Veel belangstelling voor Duik in het Zand op ‘Brede School’

Foto: Johan G. Hahn

Duik in het Zand, een knus binnenfestival in Brede School Het Zand, trok zondag 12 januari honderden bezoekers.

Het festival omvatte optredens, workshops en presentaties voor jong en oud. Ruim 550 bezoekers waren aanwezig. Wie nog nooit bij Duik in het Zand is geweest zal zich hebben verbaasd over de omvang en diversiteit van het programma. Het podium in de hortus vormde het centrum van het festival, met vooral veel live muziek door beginnende makers en professionals. Het festival opende daar met een optreden van het Jeugdorkest Leidsche Rijn (zie foto), dat door het publiek met daverend applaus werd ontvangen. Ook het Brede School Koorkest o.l.v. Jeroen Schipper oogstte veel lof.

Veel workshops

Daarna verspreidde het publiek zich over het pand en de vele workshops. Er werd geschilderd bij Kleurexplosie, kunst gemaakt bij Wunderle, gedanst bij Dans Atelier 42. Kinderen verzonnen hun nieuwjaarswens voor de wijk en kregen een feestelijk kleurtje in hun haar bij Georgy. Halverwege de middag was er weer veel live muziek met de KOZ-band, latin kwintet Son Bon Bon en het duo Torres Blues en Oeke Baas. Ook de De Maakplaats van Cultuur19 o.l.v. Je Weet Zelf TV was erg in trek. Bezoekers konden een portret laten maken voor een green screen en zich vervolgens in een andere wereld laten plaatsen.

Reacties