De gemeente Utrecht ontvangt prijs voor duidelijk taalgebruik

Foto: Direct Duidelijk

De gemeente Utrecht heeft een prijs ontvangen voor haar duidelijke taalgebruik. De prijs ging naar Rita Domanski, medewerker van de gemeente Utrecht: zij heeft volgens de jury echt voor een cultuurverandering in de gemeente Utrecht gezorgd.

Rita Domanski helpt mee om bijvoorbeeld ‘de zin van de week’ uit de schrijftrainingen onder de aandacht te brengen bij haar collega’s van de afdeling Werk en Inkomen. Ook werkt ze als schrijfcoach mee aan ‘de steekproef in de postkamer’. “Voor alle overheidsorganisaties aanraders. Ze levert actief een bijdrage bij het opzetten van een leespanel. Dit getuigt van haar oog voor de doelgroep”, aldus de jury.

Meest begrijpelijk schrijvende gemeente

Dankzij Rita Domanski zijn de teksten van Werk en Inkomen begrijpelijk zijn. Rita is verantwoordelijk voor de brieven, de websiteteksten en de teksten in de kennisbank. Zij heeft er onder meer voor gezorgd dat standaardbrieven in eenvoudige taal zijn herschreven en dat er beeldtaal wordt gebruikt. Dankzij haar werk is begrijpelijk taal de nieuwe norm in Utrecht. De gemeente Utrecht streeft ernaar de meest begrijpelijk schrijvende gemeente van Nederland te worden.

Als je onbegrijpelijke taal van de gemeente Utrecht tegenkomt, dan kun je dat de gemeente laten weten via www.utrecht.nl/datkanbeter.

Reacties