Met Marcel Vonk komt er weer een Leidsche Rijner bij in Utrechtse gemeenteraad

Foto: GroenLinks

Meldden we gisteren dat er een Leidsche Rijner uit de Utrechtse gemeenteraad vertrekt per 23 januari (Lars Roodenburg), er komt ook weer een Leidsche Rijner bij per die datum: Marcel Vonk voor GroenLinks. Hij woont in Leidsche Rijn en hij volgt partijgenoot Janneke van der Heijden op.

Janneke van der Heijden verhuist naar een andere gemeente en raadsleden zijn verplicht om te wonen in de gemeente waar ze in de raad zitten. Op 23 januari draagt Janneke van der Heijden het stokje over aan Marcel Vonk. Hij woont in Leidsche Rijn.

Sociaal sterk Utrecht

Marcel Vonk (25): “Ik heb heel veel zin om me als raadslid in gaan te zetten voor alle Utrechters en een sociaal sterk Utrecht. Een stad waar iedereen kan meedoen ongeacht zijn of haar situatie. En waar kinderen fijn kunnen opgroeien zonder zorgen over geld.” Fractievoorzitter De Boer ziet zijn herintreden in de raad met vertrouwen tegemoet: “Marcel is afgelopen periode nauw betrokken geweest bij de fractie en weet welke discussies er spelen. Hij heeft qua opleiding en achtergrond een wat ander profiel dan de meeste raadsleden. Zijn gezichtspunten, ervaringen en netwerk zijn wat mij betreft een verrijking voor de Utrechtse politiek.”

Armoedegrens

Marcel groeide op in een gezin dat leefde onder de armoedegrens en begon daarom op zijn zestiende met werken. Momenteel volgt hij een MBO-opleiding sociaal werk om zich in te kunnen zetten voor mensen in een financieel lastige situatie en loopt hij stage bij Stichting JoU. Daarnaast werkt Marcel als huishoudelijke hulp in de thuiszorg. Eerder was hij gangmaker bij gemengd wonen project Place2BU, waar hij medebewoners enthousiasmeerde om mee te doen met sociale projecten.

Reacties