Burgemeester Van Zanen voor nieuwe termijn beëdigd

Foto: Utrecht

Gisteravond is burgemeester Jan van Zanen voor een nieuwe termijn beëdigd als burgemeester van Utrecht. Hij werd beëdigd door Hans Oosters, Commissaris van de Koningin van de provincie Utrecht. Zijn ouders waren erbij.

Jan van Zanen stelt zichzelf altijd voor als “Ik ben Jan en ik werk bij de gemeente”. Daar is natuurlijk niets aan gelogen. Gisteravond hield hij ter ere van zijn beëdiging een toespraak waarin hij terugkeek op zijn afgelopen termijn van zes jaar en vooruit blikte. “In mijn installatietoespraak van zes jaar geleden kondigde ik aan hernieuwd te willen proberen door te dringen tot de haarvaten van de stad. Dat heb ik de afgelopen jaren met volle overgave gedaan. Doorkruiste de stad. Op zoek naar die haarvaten, naar de ziel van de stad. Heel veel Utrechters maakten me tijdens talloze ontmoetingen deelgenoot van hun lief en leed. Voelde me soms een wandelend en fietsend loket. Zij vertelden mij over hun dromen en ambities. En ik verzeker u: waar ik ook kwam, iedereen heeft hart voor onze stad.”

Sadder en wiser

“U krijgt de komende zes jaar dezelfde mens, met zijn gebruiken, zijn falen en feilen. Wel een beetje ‘sadder en wiser’ hoop ik. Zowel privé als in het werk. Ik zie mijn tweede termijn met vertrouwen tegemoet. Ook de komende jaren zet ik mij graag voor Utrecht in. De stad van mijn dromen. Tolerant en toegankelijk. Ik geef er alles voor – ik kan en wil niet anders, mijn twee kinderen weten hier alles van – doe het met veel plezier en hoop her en der iets goeds te doen.”

 

 

 

Reacties