Voorlopig besluit B&W: asielzoekersopvang in De Meern mag

Foto: MB

Als het aan de burgemeester en wethouders van Utrecht ligt mogen er minderjarige asielzoekers in De Meern komen wonen in het pand aan de Meentweg 168.

Dit heeft het college van B&W voorlopig besloten. De gemeenteraad bespreekt dit besluit op 9 januari met omwonenden en andere betrokkenen. Het college neemt om 28 januari een definitief besluit.

24 uur per dag begeleiding

Het gaat om de villa aan het einde van de Meentweg, die het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers heeft aangekocht. Hier zouden twintig minderjarige asielzoekers in gehuisvest worden als het aan het COA ligt. Het pand moet wel eerst verbouwd worden; daartoe wordt een omgevingsvergunning voor aangevraagd. Het wordt – als het doorgaat – een maatschappelijke voorziening waar 24 uur per dag minimaal twee begeleiders aanwezig zijn. Buurtbewoners hebben hun zorgen inmiddels meerdere malen uitgesproken en ze hebben zienswijzen ingediend.

Raadsinformatiebijeenkomst

Op donderdag 9 januari is een raadsinformatiebijeenkomst over dit onderwerp. De gemeenteraad gaat dan in gesprek met bewoners en andere belanghebbenden. Dit doen zijn bij La Place aan de Meerndijk 59 in De Meern. De inloop is om 19.30 uur, de bijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Voor meer informatie kun je mailen naar [email protected].

 

Cookieinstellingen