Slachtoffers huiselijk geweld opgevangen op nieuwe locatie in Parkwijk

Foto: Gemeente Utrecht

Aan de Verlengde Houtrakgracht in Parkwijk komt een nieuw gebouw voor Moviera. Moviera is een organisatie die zich inzet voor de aanpak van huiselijk geweld.

Moviera wil veiligheid in gezinnen en relaties duurzaam herstellen, kans op herhaling van geweld en misbruik verkleinen en werkt aan herstel om terugval te voorkomen. De opvangplek is bedoeld voor mensen die te maken krijgen met huiselijk geweld.

42 logeerkamers

De nieuwe plek gaat twee oude locaties van stichting Moviera aan de Biltstraat in Utrecht vervangen. Deze voldoen niet meer aan de eisen voor opvang en brengen onnodig veel beheer- en personeelskosten met zich mee. De nieuwe opvang past binnen het geldende bestemmingsplan en komt te liggen tussen de Eerste Oosterparklaan, winkelcentrum Parkwijk, Groenedijk, woningen en de Verlengde Houtrakgracht. Het nieuwe gebouw bestaat uit twee gebouwen die op de begane grond met elkaar zijn verbonden. De entree komt aan de Verlengde Houtrakgracht. Het gebouw krijgt 42 logeerkamers en enkele losse slaapkamers.

Plan ter inzage

Komende periode ligt het nu nader uitgewerkte plan voor de opvanglocatie ter inzage. Het plan hoeft niet meer langs de gemeenteraad. Moviera wil op de locatie de veiligheid in gezinnen en relaties duurzaam herstellen, kans op herhaling van geweld verkleinen en werken aan herstel om terugval te voorkomen.

(Bron: AD)

Cookieinstellingen