178 nieuwe sociale huurwoningen in Leidsche Rijn Centrum

Foto: Portaal

Er komen 178 sociale huurwoningen in Leidsche Rijn Centrum bij. De bouw van de woningen start naar verwachting na de zomer dit jaar in opdracht van Portaal (82 appartementen) en Mitros (96 appartementen). Het complex komt aan park Leeuwesteyn en de Romestraat, naast de Stadsbaantunnel. Het project heet Tango.

Met dit project wordt de sociale woningvoorraad in Utrecht uitgebreid met 80 tweekamerappartementen en 98 driekamerappartementen. Er komt een parkeergarage onder het gebouw en een fietsenstalling op de begane grond. De nieuwe bewoners hebben straks uitzicht over het Berlijnplein.  Henk Peter Kip, directeur van Mitros: “Goed nieuws dat we op een van de laatste plekken in Leidsche Rijn Centrum nieuwe sociale huurwoningen gaan bouwen. Zo dragen we bij aan een goede mix van woningen in de stad.”

Energieneutraal

De woningen worden volgens de BENG-norm (Bijna Energie Neutraal Gebouw) gerealiseerd. Dat betekent dat de appartementen een hoogwaardig geïsoleerde gebouwschil hebben met triple beglazing, gecombineerd met hoogwaardige energetische voorzieningen zoals PV-panelen. Het resultaat is een toekomstbestendig gebouw met een lager energieverbruik voor de huurder.

Reacties