Utrecht zoekt ontwikkelaars voor appartementen

Foto: Utrecht

Leidsche Rijn krijgt er 200 huurappartementen voor middenhuur en sociale huur bij, én 110 appartementen voor ouderen. Deze moeten nabij het Berlijnplein verrijzen. De gemeente is nu op zoek naar ontwikkelaars voor deze projecten.

Er zijn plannen om op drie bouwkavels te gaan bouwen. Op twee bouwkavels pal naast de Pathé bioscoop worden ongeveer 200 appartementen gebouwd voor middenhuur en sociale huur. Met deze ontwikkeling wil de gemeente woningen bouwen voor mensen die vallen binnen de doelgroep die uitstroomt uit de maatschappelijke opvang, beschermd wonen en de doelgroep Beschermd Thuis (mensen met psychische of psychosociale problemen). Op een kavel – naast RAUM en tussen de bioscoop en het centrum van Leidsche Rijn – worden ongeveer 110 appartementen gebouwd voor 55-plussers. De appartementen worden gelijk verdeeld in sociale huur, middenhuur en vrije sectorhuur.

Reacties