Bellevue: 144 woningen naast de Gele Brug

Foto: Heijmans

Naast de Gele Brug over het Amsterdam-Rijnkanaal komen 144 woningen in ‘terrasgebouwen’ met veel groen. Bouwbedrijf Heijmans gaat ze bouwen en de eerste schop gaat naar verwachting in 2022 in de grond. Oplevering is dan in 2024.

De woningen moeten energiezuinig worden en bewoners kunnen gebruikmaken van elektrische deelvoertuigen. Ook komen er binnentuinen waar bewoners “elkaar kunnen ontmoeten”. Er komen onder meer bungalows, woon-werkwoningen, appartementen en duplex-penthouses, variĆ«rend van 40 tot 165 vierkante meter woonoppervlakte. Alle koop. Het project heet Bellevue, en moet een gezonde woon- en leefomgeving voor uiteenlopende doelgroepen bevatten. Het opvallende project Bellevue markeert volgens het bouwbedrijf ‘de entree van de wijk Leidsche Rijn’.

Reacties