Woonruimte voor werkende jongeren naast Leidsche Rijn Centrum

Foto: Change=

In Leidsche Rijn Centrum Oost komt Change=, een wooncomplex met 600 huurwoningen voor starters op de arbeids- en huizenmarkt.

Er komt ook een breed aanbod van gemeenschappelijke voorzieningen in het gebouw zoals een fitness, restaurant, uitzendbureau, bibliotheek, een wasserette, een lobby met werkplekken en ontmoetingsruimte. Binnenkort start de bouw. De units passen bij de behoefte van de nieuwe generatie jongvolwassenen, zo stelt Change=. Deze organisatie ontwikkelt woningen die daar bij passen. “De nieuwe generatie van werkende jongvolwassenen is opgegroeid in een wereld waarin het niet-bestaan van internet ondenkbaar is en waarin het meer gaat over delen dan over hebben en meer over gebruiken dan over bezitten. Deze nieuwe generatie is de nieuwe motor van onze economie en juist voor deze groep is huisvesting in grote steden een zeer groot probleem. Zij moeten vaak meer dan 10 jaar wachten op een geschikte huurwoning, waardoor zij al die tijd niet echt kunnen starten met hun leven”, aldus Change=.

Betaalbare huur

Daarom ontwikkelt Change= community-concepten die aansluiten bij de behoeftes van specifieke doelgroepen. Om deze concepten kracht bij te zetten, bouwt Change= wooncomplexen om deze unieke visie te realiseren. Zelfstandige woonunits met eigen voorzieningen, in grote steden, met openbaar vervoer op loopafstand en met een zeer betaalbare huur. “Wij voegen daar een breed scala van diensten aan toe, zodat onze bewoners optimaal de kansen van het leven kunnen benutten. Onze community-visie wordt doorvertaald in een concrete invulling uitgesplitst in de volgende zes elementen : werken, wonen, leren, leven, zorg en veiligheid.”

Belangstelling?

Change= hanteert een selectiebeleid. Ze kijken naar de ‘harde’ criteria zoals werksituatie, inkomen en leeftijd, maar ook naar de ‘zachte’ criteria als motivatie en ambitie. Change= omarmt de multiculturele samenleving en ziet dan ook graag een gebalanceerde doorsnee van de maatschappij als haar toekomstige bewoners. Meer info en inschrijven: www.change-is.com.

Reacties