HomeTown: een nieuwbouwproject in Leeuwesteyn

Foto: HomeTown

De bouw van nieuwbouwproject HomeTown in Leidsche Rijn is dinsdag 3 december feestelijk gestart. Wethouder Klaas Verschuure, verantwoordelijk voor Leidsche Rijn, gaf samen met de toekomstige bewoners het officiële startsein voor de bouw. Samen hesen zij een bouwbord omhoog met een illustratie van HomeTown.

In HomeTown komen 51 eengezinswoningen en 9 appartementen. De verkoop van de eengezinswoningen loopt via Punt Makelaars. De Utrechtse wethouder Verschuure is verheugd over de komst van HomeTown: “Utrecht is een van de snelst groeiende steden van ons land, omdat mensen hier graag willen wonen, werken en verblijven. Ik vind het heel gaaf dat er op deze plek in Leidsche Rijn een nieuw stukje Utrecht wordt gerealiseerd. Gezinnen hebben hier straks alle rust, ruimte en volop groen om te wonen en het is ook nog eens dichtbij het bruisende Leidsche Rijn Centrum én de oude binnenstad van Utrecht. Daarmee heeft het woongebied een ideale ligging.”

Stoere woningen

In HomeTown komen veel verschillende woningtypes samen. En elke woning heeft een eigen karakter, omdat er veel diversiteit in de woningindeling en het type gevel is. Door bijzonder metselwerk, kleurgebruik en zorgvuldig gekozen bakstenen krijgt de woning een stoere look. Ornamenten in art deco-stijl op de gevels en het hekwerk zorgen bovendien voor een vleugje speelsheid. Iedere bewoner heeft een eigen tuin, parkeerplaats en volop mogelijkheden om de woning in te delen naar eigen wens.

Groen wonen

De woningen in HomeTown zijn ingericht op een duurzame toekomst: elke woning in HomeTown is uiteraard gasloos en zeer energiezuinig (circa EPC -0,2). Bovendien beschikken de toekomstige bewoners over een mooie groene ruimte. Als je door de poorten loopt, laat je de stadse hectiek even achter je. Je stapt van de stadse buitenkant naar het groene en knusse binnengebied met volop speelruimte voor kinderen. ERA Contour verwacht de eerste woningen eind 2020 op te leveren. Het merendeel van de woningen volgt in het eerste kwartaal van 2021.

Reacties