Er wordt weer gecontroleerd op fietsverlichting

Foto: Politie LR

De dagen worden korter, het is langer donker. Dus fietsen we vaker in het donker. De politie van Leidsche Rijn hamert maar weer eens op het belang van goede fietsverlichting en voert controles uit.

Vanochtend controleerde de politie bij de Europaweg en kondigt aan vaker van dit soort controles te gaan uitvoeren. Veel fietsers lijken zich niet te realiseren dat automobilisten hen gewoon niet zien in het donker, zeker als het ook nog eens een beetje miezert en de fietser donkere kleding aan heeft. Onderzoek van de AMWB laat zien dat de kans op een aanrijding in het donker met 20% afneemt als je goed verlicht bent. Goede verlichting is dus van levensbelang en de politie probeert dat met controles duidelijk te maken.

Een boete voor ondeugdelijke verlichting – zoals dat in overheidstaal heet – is al gauw 64 euro.

Reacties