Film kijken in de regen en de wind

Foto: Pathé

Film kijken met vierdimensionale effecten: het kan sinds deze week in Pathé Leidsche Rijn. Dat betekent regen en wind in de bioscoop.

De opening van de zaal werd gisteren groots gevierd in Pathé Utrecht Leidsche Rijn. De zaal werd geopend door de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, samen met vertegenwoordigers van Pathé. Speciaal voor deze gelegenheid was een delegatie vanuit Korea aanwezig van de 4DX-producent CJ 4DPLEX. Zij onthulden een plaquette om het heugelijke feit te vieren dat Pathé de 700ste 4DX zaal in de wereld opent.

Weersimulaties

De 4DX-zaal is uitgerust met bewegende stoelen en verschillende weersimulaties – denk aan regen, wind, sneeuw en onweer. Het is de achtste bioscoopzaal in het land waar je zo film kunt kijken. Ook thuis kun je alvast kennis te laten maken met 4DX, want Pathé heeft een speciale Snapchat lens ontwikkeld. De gebruikers van de lens kunnen daarmee ook buiten de omgeving van de bioscoop een aantal effecten ‘ervaren’ zoals sneeuw, regen en beweging.
De eerste film in 4DX in Pathé Utrecht Leidsche Rijn is Frozen2. Vanaf 5 december kunnen filmliefhebbers ook Jumanji: The Next Level zien in 4DX en vanaf 18 december Star Wars: The Rise of Skywalker.

 

 

Reacties