Roemruchte tijden herleven in hét muziekpodium van Leidsche Rijn

Foto: Azotod

Zaterdag 7 december gaat muziekpodium Azotod ‘Back to the Azotod 80’s – Alternative’. Het is de derde editie, waar Azotod terug gaat naar de befaamde jaren tachtig zoals die in Azotod werden beleefd. En die waren best wild!

In de jaren tachtig werd Azotod drukbezocht en was uitermate succesvol met het organiseren van muziekavonden. Steevast afgeladen met bezoekers van heinde en verre en dus altijd met een stampvolle dansvloer. Zowel op de zaterdag- als de zondagavond was er een levendige en dynamische sfeer waar nog menigeen met veel plezier aan terugdenkt. Het was de tijd van vele muzikale ontwikkelingen, met onder andere de opkomst van New Wave, New Romantic en Alternatieve Rock. Doordat de DJ’s van Azotod destijds deze stromingen waarnamen al voordat het door een groter publiek opgepikt werd, speelde Azotod een belangrijke rol in het verspreiden en populair worden van deze muziek.

Succes

Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Azotod zijn de DJ’s van toentertijd, John Lens, Peter Gille, Marcel van Hees en Erwin Pouli, weer bij elkaar gekomen om die befaamde muziekavonden te doen herleven door middel van een muziekavond genaamd: ‘Back to the Azotod 80’s – Alternative’. Dit feest was zo’n succes dat is besloten om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Prince

Op 7 december aanstaande is het weer zover!  En draaien de Azotod-DJ’s van toen weer de composities van onder andere U2 en The Simple Minds. De muziek die Azotod zo populair maakte in de jaren tachtig. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Ook het poppy opzwepende synthesizergeluid van bands zoals ABC, Depêche Mode, OMD, Japan, Eurythmics, Kraftwerk, Talk Talk, New Order, Tears for Fears en Human League zal weer te horen zijn. En kan weer volop gedanst worden op de muziek van The Cure, Talking Heads, The Jam, Style Council, The Smiths, REM, David Bowie, B52’s, Pretenders, Lloyd Cole, The Waterboys, Siouxsie en Prince.

5 euro

Dit belooft weer een ouderwets swingende avond te worden voor de bezoekers van toen, maar natuurlijk ook voor alle andere liefhebbers van deze jarentachtigmuziek. Tickets in de voorverkoop via de site van Azotod kosten slechts vijf euro.

 

Reacties