De Meern verliest de wedstrijd in de eerste 25 minuten: VV De Meern-SV Hoofddorp 1-3

Foto: Edwin Ebskamp

Vorige week speelden we een kansloze wedstrijd in en tegen Uitgeest. We kwamen hier duidelijk kwaliteit tekort en keerden dan ook met een tas zonder punten terug in De Meern. De vraag was of onze staf erin zou slagen de mannen weer positief aan de aftrap tegen SV Hoofddorp te krijgen.

Door Edwin Ebskamp

Om de oh zo belangrijke teamspirit goed te houden werd er deze week voor gekozen om de donderdagavondtraining in te ruilen voor een ouderwets avondje bowlen. Dat daarbij de ene naar de andere spare en strike gegooid werd was goed voor het zelfvertrouwen, waarbij de hekjes natuurlijk bewust omhoog stonden. Ik weet niet of de strikes op deze baan beloond werden met een Flügel of een lolly, maar gezien de jeugdige leeftijd van onze selectie vermoed ik het laatste. Zondag stond iedereen in ieder geval weer vol goede moed aan de aftrap tegen SV Hoofddorp die bovenin meedraait in de 1e klasse A.

SV Hoofddorp

SV Hoofddorp is een grote club, met 1500 leden weliswaar iets kleiner dan onze club, maar met ruim 90 voetbalteams toch een club van formaat. De club bestaat al sinds 1927, maar is in zijn huidige hoedanigheid in 1969 voortgekomen uit een fusie tussen E.T.O. (Eerlijk Ter Overwinning) en Hoofddorp Boys. S.V. Hoofddorp kent als officiële partnerclub een hecht samenwerkingsverband met AFC Ajax hetgeen bij mij in ieder geval al een beetje sympathie opwekt. Over het 1e elftal van S.V. Hoofddorp staan een aantal interessante zinsneden op hun website zoals “De resultaten moeten naar de mening van de vereniging met eigen kweek en echte Hoofddorpers worden behaald, versterkt door voetballers van buitenaf, zonder dat daarvoor vergoedingen worden betaald”. Dit laatste horen we wel eens vaker, maar de eerste club op eerstklasse niveau die echt niets betaalt moet nog opstaan, oftewel dream on…..

De opstellingen

Vandaag was er wat mij betreft toch wel een verrassing in de opstelling. De jeugdige Ruben Baas, die eigenlijk altijd op een basisplaats kon rekenen, was gepasseerd. Of de technische staf hiermee een signaal wilde afgeven of gewoon ruimte wilde maken voor bijvoorbeeld nieuwkomer Khalid Khajouli weet ik niet. Khalid is enige tijd geleden bij ons komen “aanwaaien”, heeft inmiddels een aantal weken meegetraind en stond vorige week voor het eerst  in de basis. Met een verleden bij de jeugd van FC Utrecht en Jong FC Dordrecht zou hij wat moeten kunnen. Na vandaag kunnen we hem wel weer even afschrijven vermoed ik, daarover later meer. Verder stond Serkan Yasar weer voorin op zijn vertrouwde plek.

NEE tegen racisme

Zoals bijna iedere week begint ook vandaag de wedstrijd weer later. Ik vind het ongelofelijk, of het nu uit of thuis is, standaard komt de scheidsrechter een paar minuten te laat met beide elftallen het veld op gelopen. Vandaag was de scheidsrechter van dienst Max Broekhuizen. Hij had deze week geen assistenten vanuit Zeist meegekregen dus we waren vandaag aangewezen op clubgrensrechters.  Voordat de wedstrijd begint is er eerst een indrukwekkende minuut aandacht middels applaus voor het statement “NEE tegen racisme”. Om 14.06 uur wordt er dan eindelijk afgetrapt voor het begin van de wedstrijd.

Gelijk onder druk

Zodra de wedstrijd gestart is staan we gelijk onder druk. Voorin blijkt SV Hoofddorp een aantal handige spelers te hebben. Met name de Henny Meijer look-a-like, echte naam Revelinio Vermeer, blijkt sneller dan gedacht en zeker in het begin heeft onze achterhoede het hier heel lastig mee. Wat dat betreft beginnen we sowieso veel te slap. Na 3 minuten spelen loopt Lejon Cats te prutsen, maar het schot is gelukkig recht in de handen van Menno Vink. En daarna volgen er nog een aantal schoten op Menno. We zijn veel te slap en het lijkt wel of we nog wakker moeten worden. Ook krijgt Hoofddorp een aantal corners, uit één hiervan valt na 8 minuten spelen de 0-1. En hoe….ondanks het feit dat er een mannetje of 4 van ons bij de eerste paal staan gaat de corner er direct in. Wat staan we daar slecht opgesteld zeg, echt tenenkrommend. We lijken er nog niet van geleerd te hebben, want ook na de 0-1 trekken we ons been te vaak terug en gooien de beuk er niet genoeg in. Dat geldt overigens zeker ook voor de middenvelders en aanvallers.

Mouwen opstropen

Na 12 minuten spelen dan eindelijk een fatsoenlijke aanval van ons. Artan Hadjari heeft een fraaie actie op rechts, zijn voorzet is ook prima, maar Khalid Khajouli weet deze niet op waarde te schatten. Even later is het Khalid die laat zien wat de beuk erin gooien is en verovert op inzet een bal, wij krijgen het gevoel dat dit het signaal is dat iedereen wakker is. Even later geeft Corsin Vogtlander een prachtige dieptebal op Artan Hadjari, maar zijn voorzet is waardeloos. Op links laat Lejon Cats zien goed op te kunnen stomen, maar ook zijn voorzet is ook onder de maat. Na 19 minuten spelen dan de grootste kans van de wedstrijd. Een prachtige steekpass van Remco de Smit op Maurits Nijenhof is het begin. Maurits speelt prima Artan Hadjari in de loop aan. Artan komt 1 op 1 met de keeper te staan, maar in plaats van de bal terugtrekken schiet hij op de keeper. Dit had meer verdiend. Maar ondanks dit kleine offensiefje krijgen we een tegengoal om de oren. En deze is erg ongelukkig te noemen….Het is Revelinio Vermeer die schiet vanaf afstand, de bal wordt erg ongelukkig van richting veranderd en vliegt links naast Menno Vink tegen de touwen. 0-2 achter na 20 minuten spelen. En om het allemaal nog erger te maken, in de 25e minuut valt ook de 0-3 nog. Eerst mag een voorzet vanaf links veel te gemakkelijk gegeven worden, echter zo simpel als Giovanny Leibbrand het kopduel vervolgens verliest……Menno Vink is vervolgens kansloos op de kopbal van dichtbij. En met een achterstand van 0-3 mag je dan eigenlijk al spreken van een gespeelde wedstrijd.

De ommekeer

Terwijl wij op de tribune, niet voor het eerst en niet voor het laatst, nog maar eens proosten op de 50e verjaardag van trouwe supporter, ex-bestuurslid, bevlogen speler van 35+ en zo kan ik nog wel even doorgaan…..Laurens Zandbelt dus, valt die in 1 keer aan de andere kant. Een mooie aanval van ons waarbij Remco de Smit de bal uiteindelijk panklaar legt voor Serkan Yasar die binnen kan lopen. De clubgrensrechter van SV Hoofddorp doet nog een poging deze goal af te vlaggen vanwege buitenspel, maar de scheidsrechter negeert hem terecht. Het mooie van deze goal is dat we er weer in gaan geloven en dat blijkt uit de volgende grote kans voor ons. Een goede vrije trap van Khalid Khajouli komt op maat aan bij Serkan Yasar die zo af kan maken. Hij gaat echter op onverklaarbare wijze aan de bal voorbij. Maar….Denny Berkhouwer staat achter hem, dan moet hij de bal maar simpel binnenlopen. Tot grote ergernis van iedereen met een oranje-hart gaat ook hij aan de bal voorbij….Tja, als we dit soort ballen er niet in leggen. Neemt niet weg dat we nu vechten als leeuwen, Denny Berkhouwer meer voorin dan achterin te vinden is, Remco de Smit keer op keer opstoomt op rechts…..en dan vraag je je af, waarom kunnen we dit niet vanaf het begin opbrengen? Uiteindelijk gaan we met een 1-3 achterstand opwarmen in de kantine.

De 2e helft

De 2e helft is nog maar net begonnen of een corner van SV Hoofddorp belandt in 1 keer op de lat. Snel daarna 2 kansen voor ons, eerst is het Serkan Yasar die een te slap schot recht op de keeper schiet, gelijk daarna doet Maurits Nijenhof hetzelfde. En 2 keer stond de opkomende Remco de Smit aan de basis van deze aanval. Ondertussen heeft Artan Hadjari een terechte gele kaart ontvangen als Maurits Nijenhof net wel/niet binnen het strafschopgebied wordt neergelegd. De scheids besluit helaas tot een vrije trap, op een goede positie overigens. Helaas wordt deze slecht genomen door Nasser El Aissati, recht in de handen van de keeper. Nasser zou overigens een prima wedstrijd spelen. Daarna is het weer Remco de Smit die een bal panklaar legt voor Serkan Yasar, maar hij schiet op de keeper. Wat dat betreft is ook vandaag het rendement van Serkan Yasar veel te laag. Als we daarna dan ook nog de lat raken krijg je echt het gevoel dat de bal er niet meer in wil.

Vlam in de pan

Na 70 minuten voetballen slaat de vlam in de pan, waarbij scheidsrechter Broekhuizen even helemaal de weg kwijt is. Eerst is er een opstootje tussen Denny Berkouwer en Martijn Tjon  A Njoek waarbij beide geel krijgen. Deze nummer 9 van SV Hoofddorp, die 9 clubs in 9 jaar tijd heeft versleten, is de hele middag bij ieder opstootje betrokken. Continue lopen mekkeren tegen scheidsrechter en tegenstander, onsportiever ben ik ze weinig tegen gekomen in ieder geval, zelfs de Hoofddorp-supporters op de tribune bevestigen dit. Neemt niet weg dat even later het opstootje dusdanig escaleert dat scheidsrechter Broekhuizen besluit Khalid Khajouli rood te geven en de wedstrijd te staken. Iedereen is helemaal verbijsterd, zowel de rode kaart als het staken van de wedstrijd waren totaal onnodig. Mocht er een rapporteur van de KNVB op de tribune hebben gezeten dan zal deze scheidsrechter vandaag geen fijn rapport hebben ontvangen. Ik vermoed dat de consequentie helaas zal zijn dat we Khalid Khajouli een paar weken kwijt zijn. Na 10 minuten afkoeling gaat de wedstrijd gelukkig weer door.

De slotfase

Na hervatting van de wedstrijd gaan we door waar we gebleven waren, kansen creëren. Eerst heeft Serkan Yasar een mooie actie in huis, maar hij strandt. Daarna is het een prachtige aanval met Artan Hajdari en Remco de Smit waarbij de laatste net voorlangs schiet. Aan de andere kant komen we goed weg als de Henny Meijer look-a-like Giovanni Leibbrand uitspeelt, maar zijn voorzet wordt door iedereen gemist. Vlak voor tijd raakt Maurits Nijenhof geblesseerd waardoor we even met 10 man spelen, kort daarna valt Ruben Baas in. Het laatste wapenfeit van ons is als Lejon Cats een kans krijgt, maar hij is te sociaal. In plaats van zelf te schieten legt hij de bal terug en de bal verdwijnt uit de kluts uit het strafschopgebied. En als scheidsrechter Broekhuizen dan iets na 4-en affluit voor het einde van de wedstrijd staan we, zoals vrijwel wekelijks, weer met lege handen na een 1-3 verlies.

De nabeschouwing

De beroerde start kost ons vandaag de kop, want er had veel meer ingezeten. We hebben heel erg veel kansen gecreëerd, maar missen een koele kikker die ze af kan maken. We hebben wedstrijden gespeeld waar we er kansloos afgingen zoals tegen Legmeervogels en Uitgeest, maar daar was zeker vandaag geen sprake van. Ondanks onze schamele 3 puntjes is er nog steeds perspectief en daar moeten we ons uiteraard aan vasthouden. Of het realistisch is om a.s. zondag punten te pakken betwijfel ik eerlijk gezegd. We gaan op bezoek bij de nummer 3 SDZ, zij wisten gisteren maar liefst met 4-1 te winnen bij koploper De Zouaven en dat was zowel knap als verrassend te noemen. Helaas zal het zondag moeten zonder support (en wedstrijdverslag) van een groot deel van de vaste supporterskern. Eerder genoemde Laurens Zandbelt heeft deze dag aangegrepen om Anafora af te huren en zich door een groot aantal clubgenoten te laten toezingen ivm zijn 50e verjaardag.

De Meern: Menno Vink, Denny Berkouwer, Corsin Vogtlander, Maurits Nijenhof (’88 Ruben Baas), Lejon Cats, Remco de Smit, Khalid Khajouli,  Giovanny Leibbrand, Serkan Yasar, Nasser El Aissati, Artan Hajdari

 

 

Reacties