Expositie ‘de bieb onder water’

Foto: Bieb onder water

Het is 1672, het rampjaar. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV valt met zijn gigantische leger ons land binnen. Het volk is redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. Maar dan: de Hollanders hebben een geheim wapen… ‘De Waterlinie’.

Van zaterdag 23 november 2019 tot vrijdag 10 januari 2020 is in de bibliotheek in Vleuterweide de tentoonstelling ‘De bieb onder water’ te zien over de Oude Hollandse Waterlinie. In deze gratis tentoonstelling van zeven informatiezuilen met duidelijke informatie en achtergronden, een interactief sprekend schilderij waarop de Zonnekoning zijn verhaal vertelt en schilderijen (replica’s), wordt het verhaal verteld van de Oude Hollandse Waterlinie. Een leerzaam rondje langs deze spannende episode uit onze vaderlandse geschiedenis!

Gratis Minecraft workshop

Tijdens de expositie ‘De bieb onder water’ over de Oude Hollandse Waterlinie is er op woensdag 11 december 2019 een coole Minecraft workshop in de bibliotheek van Vleuterweide. Aan de hand van een korte toelichting gaan kinderen aan de slag met Minecraft. In 2,5 uur bouwen ze in duo’s een eigen fort en presenteren ze aan elkaar hun resultaat. Deze middag is gratis toegankelijk en begint om 15:00 uur en eindigt om 17:30 uur. Opgeven kan via [email protected].

Reacties