Lokale griepgolf is van start: 17 zieken in één klas in Vleuten

Foto: MB

Dit jaar is er nog niet echt sprake van een landelijke griepgolf, maar er is wel een zeer lokale griepgolf gaande: 17 zieken in één klas – groep 3 – in Vleuten.

In één van de groepen 3 van de Willibrordschool hebben ouders van maar liefst 17 kinderen hun zoon of dochter vanochtend ziek gemeld. Voor het weekend waren er al tien ziek, en dit weekend heeft de plaatselijke griepgolf zich nog wat verder uitgebreid. Het typische is wel dat het vooralsnog één klas betreft. Daar zitten nu nog tien kinderen in. Andere klassen hebben maar een paar zieken.

Lettercombinatie ‘ei’

Meester Ivar van Dongen van de bewuste groep 3: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt in al die jaren dat ik lesgeef. Het is natuurlijk vervelend voor de zieke kinderen en hun ouders, maar ook voor de rest. Want het heeft nu niet veel zin om door te gaan met de normale lessen, omdat meer dan de helft van de kinderen ze dan missen. We zouden vandaag de lettercombinatie ‘ei’ leren, maar dat stel ik nog maar even uit.”
Veel ouders zijn het weekend naar de huisartsenpost geweest met hun zieke kind. Meerder kinderen hadden tegen de veertig graden koorts, weet meester Ivar. “Ik hoorde van veel ouders dat het daar opeens best druk was met kinderen met griep.”

Start griepseizoen

Het RIVM meldde vorige week – de meest recente cijfers – dat er nog weinig griep voorkomt in Nederland. In week 45 van 2019 gingen 32 patiënten met griepachtige klachten op de 100.000 inwoners naar de huisarts. Dat is nog niet veel. Meestal ‘starten’ griepepidemieën in november. Nu dus. Op de Willibrordschool….

Cookieinstellingen