Kijken in ‘de keuken’ bij lokale kunstenaars

Foto: LA

Tijdens de Nationale Kunstweek is op 16 en 17 november het Landelijk Atelierweekend. In Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern zijn diverse locaties te bezoeken.

Verschillende kunstenaars zullen hun werk dit weekend presenteren. In het Máximapark op de Alendorperweg 10a vind je Martha Goedings, Marloes Wijtsma en Cecile Reijnders. In Creatieve Werkplaats Vleuten op de Utrechtseweg 10, presenteren Gera Leenman, Irene de Kroon, Gerda Glerum, Marianne van Dedem-Henstra en Lolke van der Bij hun werk. In de Meern kun je het atelier van Ineke Out bezoeken aan de Houtsnijderslaan 21, Mathea Boogert aan Zonzijde 46 en Faranak Nourbakhsh aan de Morgenstond 24. Een overzichtstentoonstelling, waarbij alle kunstenaars een paar kleinere werken laten zien, is te vinden op de locatie Alendorperweg 10a, Vleuten. Alle locaties gooien de deur open van 12.00 tot 17.00 uur.

Meerdere disciplines vertegenwoordigd

Atelierroutes en open atelierdagen worden vaak lokaal georganiseerd, maar dit evenement is landelijk. Tijdens dit weekend zijn in heel Nederland honderden ateliers te bezoeken. In Leidsche Rijn zijn meerdere disciplines vertegenwoordigd: schilders, beeldhouwers, keramisten, illustratoren, fotografen, metaalbewerkers. Op www.Landelijkatelierweekend.nl staat het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens het Landelijk Atelierweekend te bezoeken zijn. Dit evenement wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Stichting Kunstweek en het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste atelierweekend van Nederland. Voor de kunstenaars uit Leidsche Rijn/ Vleuten/ De Meern een kans om weer eens gezamenlijk hun deuren te openen.

Cookieinstellingen