Zondag Dag van de Mantelzorg in Pathé Leidsche Rijn

Foto: Mantelzorg

Zondag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Speciaal voor Utrechtse mantelzorgers is die dag een bioscoopzaal gereserveerd in Pathé Leidsche Rijn. Tijdens een ontspannen programma kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten en even ontzorgen.

In Utrecht wonen zo’n 30.000 mantelzorgers. Als je voor een zieke naaste zorgt of klaarstaat voor iemand met een beperking ben je mantelzorger. Vaak is het mooi die zorg te kunnen geven. Soms kan het ook zwaar zijn. In dat geval is het heel belangrijk om ook voldoende tijd voor jezelf proberen te vinden.

Als VIP’s ontvangen

Zondag 10 november worden mantelzorgers als VIP’s ontvangen op de Dag van de Mantelzorg. Bij aankomst staat koffie, thee en iets lekkers voor klaar en daarna kun je genieten van een film. Vervolgens is er een uitgebreide lunch voor iedereen en is er gelegenheid om gezellig te kletsen en ervaringen uit te wisselen. De dag begint om 10.30 uur en is rond 15.30 uur afgelopen, en is gratis toegankelijk voor mantelzorgers. Er is beperkt plek dus het is wel nodig om je van te voren aan te melden.

Steunpunt Mantelzorg Utrecht

De Dag van de Mantelzorg wordt aangeboden door de gemeente Utrecht en Steunpunt Mantelzorg Utrecht. Het Steunpunt is dé plek waar mantelzorgers, vrijwilligers, beroepskrachten en beleidsmakers elkaar ontmoeten. Dit geeft hen de gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen. Zo kunnen mantelzorgers beter worden gehoord en ondersteund.

Aanmelden kan via www.u-centraal.nl/dvdm19. Je ontvangt dan een bevestiging en routebeschrijving. Vragen? Bel 030-2361740.

Reacties