Groene stroom voor alle Utrechtse lantaarnpalen, rioolgemalen en gemeentelijke gebouwen

Foto: Pixabay

Energieleverancier Greenchoice levert vanaf 2020 tien jaar duurzame elektriciteit aan de gemeente Utrecht. Hiermee worden onder meer alle gemeentelijke gebouwen, straatverlichting en rioolgemalen van groene stroom voorzien.

De gemeente gebruikt jaarlijks zo’n 50 miljoen kilowattuur, vergelijkbaar met 15.000 huishoudens. Greenchoice won de aanbesteding die de gemeente had uitgeschreven om al deze energie duurzaam op te wekken. De eerste jaren komt de elektriciteit van bestaande installaties voor hernieuwbare energie in Nederland. Uiterlijk vanaf 1 januari 2022 wordt de levering verzorgd vanuit nieuwe, nog te realiseren projecten. Op deze manier stimuleert Utrecht dat meer duurzame energie wordt opgewekt.

Tractieweg

“We zijn blij dat we met Greenchoice een partij hebben gevonden waarmee we samen kunnen werken aan het opwekken van meer duurzame energie”, zegt wethouder Lot van Hooijdonk. “Door als gemeente het goede voorbeeld te geven en de markt te stimuleren meer duurzame energie op te wekken, hopen we dat ook andere organisaties overgaan op in Nederland opgewekte groene stroom.” Utrecht kiest voor een tienjarig contract om Greenchoice de tijd te geven de ambitie waar te maken. Als onderdeel van het contract gaan de gemeente en Greenchoice ook aan slag om de gemeentewerf aan de Tractieweg op termijn fossielvrij te maken.

Reacties