Petitie voor behoud van atletiekbaan in Amaliapark

Foto: Philip Franck | Philips Photos

De atletiekbaan in het Amaliapark houdt de gemoederen flink bezig: er zijn plannen om de baan op te doeken. Dat zou een bezuinigingsmaatregel van de gemeente Utrecht zijn, want een atletiekbaan is duur in het onderhoud. Er is een handtekeningenactie gestart om de baan te behouden.

Verschillende hardloopverenigingen en clubs maken intensief gebruik van de baan, en waren dan ook niet blij met het bericht over de plannen om de baan op te heffen. Een deel van hun onvrede zit óók in het feit dat het plan van de gemeente is gelanceerd zonder met de gebruikers van de baan te overleggen. Zij voelden zich erdoor overvallen. De gemeente Utrecht wil de elf jaar oude baan vervangen voor een Urban Sports Park dat multifunctioneler gebruikt kan worden. Volgens sportwethouder Maarten Van Ooijen wordt de atletiekbaan niet genoeg gebruikt, maar volgens de initiatiefnemers van de petitie trainen er elke week ruim 600 volwassenen en kinderen op de baan.

Dafne Schippers

AD-columnist Wouter de Heus verwoordde in zijn wekelijkse column het gevoel van veel Leidsche Rijners: “De keuzes die gemaakt worden zijn opmerkelijk. Wel een dure – doch wat lullige – Vuelta, maar een schitterende atletiekbaan in Leidsche Rijn wegbezuinigen. Zonder enig overleg met gebruikers of wie dan ook. En op vragen van de gemeenteraad kwamen zonder omhaal pertinent onjuiste antwoorden. De baan waar nota bene Dafne Schippers van het naastgelegen Leidsche Rijn College leerde sprinten, daar hebben we het hier over. Raar hè, dan krijg je wel een Dafne Schippersbrug, maar heb je geen atletiekbaan.”

Drie miljoen

De atletiekbaan in het Amaliapark werd door de gemeente in 2005 voor drie miljoen euro aangelegd. De baan was onder andere bedoeld voor de leerlingen van het Leidsche Rijn College en voor verschillende verenigingen in de omgeving. De petitie om de atletiekbaan in het Amaliapark te behouden, is al bijna 3000 keer getekend.

 

Reacties