Fileleed A12 en er omheen vanaf morgen hopelijk voorbij

Foto: Clarita Rijnsent

De Galecopperbrug gaat morgenochtend om 7.00 uur weer open. Eerder maakte Rijkswaterstaat als voorbehoud dat de verkeersellende dit weekeinde voorbij zou zijn, mits er geen vertraging op zou treden van extreem weer.

Dat is niet gebeurd. Vandaag en vannacht rondt de aannemer de werkzaamheden aan de brug over de A12 af. Morgen zijn de afzettingen om uiterlijk 07.00 uur van het wegdek. Het verkeer op de A12 richting Arnhem kan vanaf dat moment weer volledig gebruik maken van de zuidbrug. Ook de verbindingsboog van de A2 uit de richting Den Bosch naar de A12 bij Utrecht is dan weer beschikbaar. Rijkswaterstaat werkt sinds 26 september 24 uur per dag aan de vervanging van de voegovergangen op de zuidbrug van de Galecopperbrug (A12) bij Utrecht. Afgelopen nacht vonden de laatste asfalteringswerkzaamheden plaats. Vanmorgen is gebleken dat het werk vandaag succesvol kan worden afgerond.

Fileleed

Daarmee komt er een einde aan vijf weken verkeershinder in de regio Utrecht. De A12 liep elke dag onherroepelijk vast, net als de aanvoerswegen er omheen. En het sluipverkeer zorgde vervolgens op diverse plekken in de wijk voor opstoppingen. Vanaf morgen is dat hopelijk voorbij. De zuidbrug in de richting Arnhem heeft nu nieuwe voegovergangen op de hoofdrijbaan en de parallelrijbaan. Deze voegconstructies zijn speciaal ontworpen voor de Galecopperbrug.

Nachtafsluiting

Tot zondag 10 november vinden er nog enkele afrondende werkzaamheden plaats, waaronder het terugbrengen van de oorspronkelijke belijning. Dit gebeurt tijdens een aantal nachtafsluitingen, waarbij het verkeer lokaal wordt omgeleid. Ook vervangt Rijkswaterstaat in deze periode zes zogeheten opleggingen onder de brug. Dit geeft geen hinder voor het weg- of scheepvaartverkeer.

Reacties

0