Verkeer in Leidsche Rijn loopt aan alle kanten vast

Foto: publicdomainpictures

De laatste weken is het op veel wegen in Leidsche Rijn een puinhoop tijdens de spits. Waarschijnlijk komt dit door de aanhoudende file op de A12 wegens onderhoud aan de Galecopperbrug.

De Veldhuizerweg, die voor een deel parallel loopt aan de drukke A12, kan het sluipverkeer niet aan in de spits, en vaak ook daarbuiten niet. “Ruim drie kwartier van Veldhuizen naar De Meern vanochtend”, zegt een inwoner van Veldhuizen. En ook in Vleuterweide probeert sluitverkeer een route te vinden om files te mijden. Vooral in de spits staat het vast op de Rivierkom en Stroomrugbaan. Op Facebook en twitter regent het klachten over het verkeer in de wijk. Een veelgehoord argument is ook dat Leidsche Rijn fors gegroeid is en dat de infrastructuur niet hard genoeg mee groeit, en dat er meer ontsluitingswegen naar de A12 en A2 zouden moeten komen.
Vanochtend en gisterochtend heeft de politie op de Zandweg op twee ochtenden bijna honderd bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die de gesloten-verklaring daar negeerden en een sluiproute zochten. Aanwonenden van de Zandweg hadden geklaagd over een onveilige situatie.

Lichtpuntje is wel dat de A12 komend weekend weer volledig open gaat omdat de werkzaamheden aan de Galecopperbrug – waarvoor de hoofdrijbaan van de A12 is afgesloten – grotendeels zijn afgerond.

 

Reacties