Galecopperbrug als het meezit aanstaand weekend weer volledig open

Foto: Wikimedia

Naar verwachting gaat de Galecopperbrug op de A12 – waar werkzaamheden de afgelopen weken veel files veroorzaakten – komend weekend al weer volledig open. Dat is een week eerder dan gepland. Nu is de hoofdrijbaan nog afgesloten en moet alle verkeer over de parallelbaan, wat voor veel oponthoud zorgt.

De werkzaamheden gaan voorspoedig. De afgelopen weken is 24 uur per dag doorgewerkt aan het vervangen van de voegen. Als er zich geen tegenvallers voordoen, zoals heftige regenval, dan is de A12 Galecopperbrug bij Utrecht weer volledig beschikbaar in het weekend van 2-3 november 2019. De zuidbrug heeft nieuwe voegovergangen gekregen die speciaal ontworpen zijn voor de Galecopperbrug. Hierdoor kan verkeer richting Arnhem ook in de toekomst vlot en veilig over de snelweg A12 bij Utrecht blijven rijden.

Nachtafsluitingen

Het vervangen van de voegovergangen zorgt al ruim vijf weken voor zeer zware verkeershinder op snelwegen richting Utrecht, en op lokale wegen in Utrecht en Nieuwegein. Tot zondag 10 november 2019 vinden er nog enkele afrondende werkzaamheden plaats, waaronder het terugbrengen van de oorspronkelijke belijning. Dit gebeurt tijdens een aantal nachtafsluitingen. Ook vervangt Rijkswaterstaat in deze periode zes zogeheten opleggingen onder de brug. Dit geeft geen hinder voor het weg- of scheepvaartverkeer.

Toekomstig onderhoud

Ook de komende jaren zijn er nog onderhoudswerkzaamheden nodig aan de Galecopperbrug, onder andere aan de voegovergangen van de noordbrug. Deze werkzaamheden moeten nog worden ingepland.

Cookieinstellingen