Betonputten geplaatst voor ‘Het Nieuwe Inzamelen’

Foto: Clarita Rijnsent

Op een aantal plekken in de wijk waar nog geen ondergrondse afvalcontainers zijn worden deze weken betonputten geplaatst. Die zijn nodig om de ondergrondse containers te kunnen plaatsen. In De Meern wordt er 4 november mee begonnen.

De gemeente graaft een gat en plaatst een betonput op de plek waar een ondergrondse container voor restafval komt. Deze betonputten worden tijdelijk afgedekt met een betonplaat. De werkzaamheden duren één dag per betonput. Alleen als er onverhoopt toch kabels en leidingen in de grond zitten die bij het graven van de proefsleuven niet zijn ontdekt, kan het langer duren.

Kliko’s

Op de plekken waar de putten worden geplaatst geldt een tijdelijk parkeerverbod en wegsleepregeling; dat wordt met borden aangegeven. Daarnaast kunnen we last hebben van geluid en een tijdelijk slechtere bestrating en een beperkte toegang in de straat. De aannemer van de gemeente herstelt binnen twee werkdagen het straatwerk. Het kan gebeuren dat de betonnen put niet meteen geplaatst wordt; dan blijft ie even bovengronds staan. Iedereen ontvangt bericht van de gemeente wanneer de ondergrondse containers na plaatsing daadwerkelijk gebruikt kunnen worden.
De ondergrondse containers zijn voor restafval. Voor het overige afval krijg je containers: een bruine voor groente-, fruit- en tuinafval, een grijze met blauwe deksel voor papier en karton en een grijze met oranje deksel voor plastic, blik en pak.

Bij de locaties waar nog een juridische procedure loopt (bezwaar), worden de containers pas geplaatst als de procedure helemaal is afgerond.

Reacties