3-punter voor De Meern: VV De Meern- Fortuna Wormerveer 2-1

Voordat het seizoen in de 1e klasse A startte, werden zoals altijd een aantal kampioenskandidaten genoemd. Eén van de potentiële titelkandidaten die door vrijwel iedereen genoemd werd, was Fortuna Wormerveer. En tegen Fortuna mochten wij vandaag thuis aantreden.

Door Edwin Ebskamp

Ik was vroeg aanwezig op ons sportpark, maar ik had het idee dat de Zonnebloem-bus uit Wormerveer al ruim voor mij geparkeerd stond op de Loenenseboslaan. Het aandeel 65+ supporters uit Wormerveer was hoog te noemen, maar dit betekende wel dat er meer supporters van de tegenstander waren dan van ons. Op zich niet zo gek, want de supportersvereniging van Fortuna Wormerveer is bekend en groot. Ik denk dat het één van de weinige amateursupportersverenigingen is met een eigen website (www.ff-site.nl).

Over Fortuna Wormerveer

Tot vandaag kon Fortuna Wormerveer hun rol als titelfavoriet nog niet waarmaken. Een schamel aantal van 7 punten was beneden ieders verwachting, maar nog altijd meer dan de hatelijke 0 punten waarmee wij onderaan de ranglijst bungelen. Fortuna Wormerveer is geen onbekende club voor ons, met name onze hoogste jeugdelftallen komen hen regelmatig tegen. Net zoals bij onze club spelen ook de hoogste jeugdteams bij Fortuna vrijwel allemaal op divisieniveau.

Gejodel op de tribune

Het was een frisse zonnige herfstdag, voor mij extra fris in lederhose. De supporters van Fortuna dachten even met de dorpsgek te maken te hebben toen ik nog alleen op de tribune zat te jodelen voor de wedstrijd. Toen er meer supporters van ons in lederhose aanschoven gingen ze er vanuit dat het de lokale klederdracht betrof, we hebben ze maar in de waan gelaten. Toen ik de opstelling onder ogen kreeg zag ik dat er, in tegenstelling tot de afgelopen weken, geen enkele 019-1 speler op het lijstje stond. En dat was een goed teken, want dit betekende dat de grote blessuregolf bij ons langzaam wat afneemt.

Het begin van de wedstrijd

Om 14 uur fluit scheidsrechter Badr Benlamkaddem voor het begin van de wedstrijd. Na 5 minuten aftasten is het eerste kansje voor ons. Artan Hajdari krijgt de bal gelukkig in de kluts mee. Hij zou richting keeper moeten gaan, maar hij besluit de bal opzij te leggen waardoor een verdediger weg kan werken tot corner. 2 minuten later een prachtige aanval voor ons, het is uiteindelijk wederom Artan Hajdari die de kans krijgt, maar zijn inzet kan gered worden door de keeper. En 3 minuten later is het weer Artan die een mooie actie in huis heeft, maar zijn schot met links kan geblokt worden. Prettig dat Artan na zijn schorsing van vorige week weer meedoet, het is toch iemand die iets extra’s brengt bij ons.

Kansen aan beide kanten

Fortuna Wormerveer grossiert vooral in balletjes terugspelen, maar na een kwartier gooien ze de schroom iets van hun af. Bij een corner zijn er meerdere kopkansen totdat Menno Vink de bal uiteindelijk kan weg boksen. De corner die daaruit volgt zeilt rakelings over iedereen heen. Net zoals vorige week had Raymond Omowologoma ook vandaag weer te maken met een opkomende rechtsback waardoor Raymond vaak ver mee terug moest. Na 23 minuten spelen dan een veelbelovende aanval van ons, waar we een overtalsituatie uit moeten spelen. Helaas maakt Serkan Yasar de verkeerde keuze en levert de bal in. 2  minuten later is het Remco de Smit die een aanval opzet, zelf mee naar voren sprint, de bal weer terugkrijgt en met links helaas over schiet. Even later de grootste kans van de wedstijd tot dan toe, deze is voor Fortuna. Het begint zoals vaak in de eerste helft bij Milan Klopper, hij heeft ooit nog eens in de jeugd bij AZ gespeeld, maar inmiddels alweer heel wat jaartjes voetballend bij Fortuna. Deze Milan Klopper maakte het ons best lastig. Zo ook in de 27e minuut als hij Ruben Baas uitspeelt, de bal vanaf de achterlijn terugtrekt waarna ingeschoten kan worden. Gelukkig kan dit schot geblokt worden, maar Fortuna krijgt een nog grotere (her)kans(ing). Tot onze opluchting gaat deze inzet rakelings naast.

Fortuna speelt angstig

Na 33 minuten spelen is het even schrikken op de tribune als Remco de Smit voor ons gevoel overduidelijk hands maakt in het strafschopgebied. De scheids ziet dit gelukkig niet en als ook de tegenstander niet protesteert houden we het er maar op dat de laagstaande zon ons verblindt. Na 38 minuten spelen moet Raymond Omowologoma er helaas af. Hij raakte zondag al geblesseerd, moest dinsdag al afhaken tijdens de training en ik was sowieso verrast dat hij blijkbaar toch fit was voor vandaag. Maar blijkbaar toch niet fit genoeg, Saïd Mousslih was zijn vervanger. Ondertussen is de wedstrijd wat saaier geworden en dat komt met name door Fortuna Wormerveer. Ze spelen laf, heel veel teruguit en ik had meer verwacht van deze ploeg. Daarentegen biedt dit voor ons perspectief, want we zouden vandaag zomaar onze eerste punten kunnen binnenslepen. Uiteindelijk gaan we rusten met een 0-0 stand.

Eindelijk de voorsprong

De 2e helft doet co-verslaggever Lennaert de Bokx verslag via de groepsapp en komen we goed uit de startblokken. Lennaert moet nog even wennen, want het eerste schotje dat voorlangs gaat is niet van Saïd Muesli, ook niet van Cruesli, maar van Saïd Mousslih.  Daarna een veelbelovende aanval van Fortuna Wormerveer die afgevlagd wordt door onze grensrechter Gerard van Rooijen. Het is een rommelige fase, maar na 8 minuten spelen een fraaie counter van ons. Het lobje van Artan Hajdari kan helaas gered worden door de keeper. Even later verslikt de rechtsback van Fortuna zich in een duel, eerst schiet Maurits Nijenhof op de keeper en daarna Serkan Yasar ook, dit zijn toch wel kansjes….In de 60e minuut dan het hoogtepunt van de wedstrijd. Het begint bij een prachtige crossbal van Corsin Vogtlander, de bal wordt terug gelegd en Marouan Talbi schiet hem op fraaie wijze in de bovenhoek achter de kansloze keeper. En zo staan we met 1-0 voor en dat is nog verdiend ook.

De Meern speelt beter

Na 65 minuten spelen maakt Giovanny Leibbrand zijn opwachting na blessureleed en ruimt Nasser El Aissati het veld. Giovanny gaat achterin spelen waardoor Remco de Smit, die zich het snot voor de ogen zou werken, een linie opschuift naar het middenveld. Na 70 minuten spelen is het wederom aanvoerder Milan Klopper die Ruben Baas te snel af is, maar gelukkig kan zijn voorzet verwerkt worden door Menno Vink. Kort daarna een prima aanval van ons maar de voorzet van Remco de Smit komt helaas niet aan. De aanvallen van Fortuna zijn nauwelijks gevaarlijk te noemen en we krijgen steeds meer ruimte. In de 73e minuut maakt Milan Kopper van Fortuna een overduidelijke schwalbe, de scheids trapt erin en Giovanny Leibbrand krijgt een onterechte gele kaart. Kort daarna kan Serkan Yasar op de keeper af, maar zijn schot gaat tegen de keeper aan.

Billenknijpen

We krijgen nu een aantal corners, maar dit levert niets op en we raken ook te snel de bal weer kwijt. Maar dan toch in de 80e minuut de bevrijdende treffer. Artan Hajdari wordt de ruimte ingestuurd en maakt hem af, 10 minuten voor tijd met 2-0 voor….lekker hoor! Hierna krijgen we volop kansen op de 3-0, maar dan valt die uitgerekend aan de andere kant. In onze eigen 16 worden we veel te makkelijk uitgespeeld en het is Nick Snelders die de aansluitingstreffer maakt. Het zal toch niet he…..het is letterlijk nog 8 minuten billen knijpen, want we zakken veel te diep in en kunnen de bal niet meer in de ploeg houden. Schoten op doel gaan over of Menno redt ons, maar het blijft spannend tot de laatste seconde. En als scheidsrechter Benlamkaddem dan affluit voor einde van de wedstrijd zijn de eerste 3 punten van het seizoen binnen en is de ontlading gigantisch.

Feest tijdens de 3e helft

Vandaag zijn we eindelijk van die hatelijke 0 punten afgekomen en dat was dik verdiend ook. Dat wij geen titelkandidaat zijn is een understatement maar voor mij is Fortuna Wormerveer dat in ieder geval ook niet, deze ploeg viel zwaar tegen. De 3e helft leek overigens wel op een titelfeestje bij ons, alle remmen gingen los. Gangmaker Menno Vink voerde zijn troepen aan met een microfoon in de polonaise en Lejon Cats liet nog maar eens horen waarom er geen Henk Dissel-carrière voor hem in het vooruitzicht ligt. Toen de youngsters van het team onder leiding van dezelfde Henk Dissel look-a-like ook nog eens het Oktoberfest in Vleuten kwamen opluisteren was het feest helemaal compleet. Maar na zo’n overwinning mag er ook gefeest worden, klasse mannen!

Volgende week

Volgende week reizen we af naar Uithoorn. Om 14.00 uur trappen we dan af tegen Legmeervogels, zij speelden gisteren een bloedeloze 0-0 tegen SDZ. Legmeervogels staat slechts 3 punten boven ons met een wedstrijd meer gespeeld, dus dit is een typische 6-puntenwedstrijd.

1-0: ’60 Marouan Talbi
2-0: ’80 Artan Hajdari
2-1: ’83 Nick Snelders

De Meern: Menno Vink, Denny Berkouwer, Corsin Vogtlander, Maurits Nijenhof, Remco de Smit, Ruben Baas,  Nasser El Aissati (’65 Giovanny Leibbrand) Raymond Omowologoma (’38 Saïd Mousslih), Marouan Talbi, Serkan Yasar, Artan Hajdari