Ruim 17 miljoen euro voor natuur in de provincie

Foto: Pixabay

De provincie Utrecht stelt 17,4 miljoen euro subsidie beschikbaar voor natuur. Het geld is onder meer bedoeld voor de kwaliteitsverbetering van bestaande natuurgebieden, het beheer van bestaande natuurgebieden en het omvormen van landbouwgrond naar natuur.

Dit doet de provincie omdat natuur belangrijk is voor het welzijn van mensen en de biodiversiteit in de provincie. Het zorgt voor gezondere lucht, schoon water en het herbergt zeldzame planten- en diersoorten.
De subsidies zijn in 2020 beschikbaar. Hiermee kan meer natuur worden aangelegd en kan de Utrechtse flora en fauna verbeteren. Natuurinitiatieven die vallen binnen het zogenoemde Natuurbeheerplan 2020 kunnen aanspraak maken op subsidie. De natuurterreinen die met het geld nieuw aangelegd worden, gaan deel uitmaken van het Natuurnetwerk Nederland (NNN).

Ambitie meer natuur

Met de subsidie geeft de provincie invulling aan de ambitie om meer natuur te creĆ«ren. Ook draagt het bij aan actief soortenbeleid, het ‘actieplan weidevogels’ en verhoging van de kwaliteit van Natura 2000-gebieden. De natuurmaatregelen beperken onder meer de negatieve gevolgen van de neerslag van stikstof in de provincie.

Cookieinstellingen