Utrecht heeft sterkste huizenprijsstijging van grote steden

Foto: MB

Van de vier grote steden kende Utrecht afgelopen kwartaal de sterkste stijging van de huizenprijzen (8,5 procent). Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Met uitzondering van Utrecht zijn de prijsstijgingen in de grootste steden vanaf het vierde kwartaal van 2018 alsmaar afgenomen. Het CBS spreekt van een afvlakking. Amsterdam had de kleinste prijsstijging sinds 2014. Huizen waren daar 3,8 procent duurder dan een jaar eerder. Bestaande koopwoningen in Nederland waren in het derde kwartaal gemiddeld 6,3 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is de kleinste prijsstijging in bijna drie jaar. In het derde kwartaal van 2019 zijn 58.935 woningen verkocht, 3,5 procent meer dan een jaar eerder.
Na 2017 zijn in bijna alle provincies minder woningen verkocht dan een jaar eerder. In het tweede kwartaal van 2019 kwam daar een eind aan. In het derde kwartaal zijn in tien van de twaalf provincies meer woningen verkocht dan een jaar eerder. In de provincie Utrecht gaat het om een stijging van 6,1 procent.

Reacties