Siervliegeren in het Máximapark

Foto: MB

Op de plek waar in de warmere maanden menig evenement plaatsvindt in het Máximapark, stuiten we op Gin Wah Man, een siervliegeraar.

Vliegeren is een grote hobby van hem en hij wilde al langer een grote siervlieger. Na lang zoeken vond hij deze paarse octopusvlieger van toch zeker achttien meter lang. Wel moest hij een extra dik touw aanschaffen vanwege de trekkracht van zo’n grote vlieger. “Ik kreeg ook het advies om de vlieger niet zo maar op te laten, maar om het touw ergens aan vast te maken. Daarom heb ik het vliegertouw aan een boom vast gemaakt.” Gin Wah Man draagt handschoenen met rubberen nopjes zodat hij het touw goed kan laten vieren én vasthouden.

Intussen wappert de paarse octopus vrolijk boven het Máximapark. Het is een fraai exemplaar: de zuignappen op de armen van de octopus zijn 3D en de ogen zijn bol. En de eigenaar glundert. Gin Wah Man overweegt om meer van zulke grote siervliegers aan te schaffen. Dus als je deze paarse octopus of een ander rare beestachtige aan een stevig touw ziet, weet je wie er onder zit.

Cookieinstellingen