iPhone-deal met vals geld in Vleuterweide leidt tot arrestaties

Foto: Politie

Een inwoner van Vleuterweide had via Marktplaats zijn iPhone X te koop aangeboden. Toen de kopers bij hem kwamen en de telefoon hadden afgerekend, ontdekte de verkoper vrij snel dat het om vals geld ging.

De twee kopers hadden 600 euro met valse briefjes van vijftig betaald. De verkoper rende direct achter de twee kopers aan en riep op straat – ter hoogte van de Pampasgraslaan – om hulp en dat men de politie moest bellen. Dat gebeurde, en ook schreef iemand het kenteken van de auto van de valsmunters op. De politie reageerde snel en wist twee verdachten aan te houden. Niet veel later werd ook een derde verdachte ingerekend die er vandoor probeerde te gaan. Omstanders wezen de politie waar hij zat. De politie onderzoekt of deze verdachten nog meer strafbare feiten hebben gepleegd.

De verkoper is zijn telefoon kwijt, en aan het valse geld heeft hij natuurlijk niets. Hij is wel dankbaar dat mensen hem zo goed hielpen, schrijft hij op facebook, en hij wil mensen waarschuwen goed op te letten bij dit soort transacties. Waarvan akte!

Cookieinstellingen