Stuiterballenrace op het Brusselplein zaterdag 12 oktober

Foto: PDP

Tienduizenden gerecyclede stuiterballen worden zaterdag 12 oktober vanaf een hoogte van tien meter gelanceerd op het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum. Daarna leggen de ballen een speciaal parcours af. Je kunt een lot kopen en meedoen.

Als je meedoet maak je kans op prijzen én je steunt het goede doel. Meedoen is simpel: tot en met 11 oktober ontvang je bij aankoop van verschillende zaken in Leidsche Rijn Centrum een lot. Met dit lot krijg je één stuiterbal waarmee je tijdens de race op 12 oktober meedoet. Welke ondernemers meedoen zie je hier. Op de dag van de race kun je trouwens ook losse loten kopen. Deze kosten €1,- per stuk en zijn te koop van 12.00 tot 14.00 uur.

Tienduizenden balletjes

Op 12 oktober om stipt 14.00 uur start de race. Dan worden tienduizend gekleurde stuiterballetjes vanaf een tien meter hoog springkussen gelanceerd, waarna ze een speciaal parcours afleggen. De balletjes die het verst komen of op bepaalde vooraf aangegeven plekken landen, winnen een prijs. Is het nummer dat op deze balletjes staat gelijk aan het nummer op je lot, dan ga je naar huis met een van de prijzen. Je maakt onder andere kans op een tablet, een minuut gratis winkelen bij Jumbo en een vliegles in een tweepersoonsvliegtuig. En mocht je niets winnen, dan heb je in ieder geval een goede daad verricht. De opbrengst van de stuiterballenrace wordt namelijk gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

Geen nieuw plastic

De organisatie benadrukt dat er géén nieuw plastic is gebruikt voor de balletjes en dat ze daarna zorgvuldig worden opgeruimd. Het parcours is goed afgezet, dus de kans dat de ballen kwijt raken is heel erg klein.

Cookieinstellingen