Politie stuit op vuurwerkhandel in De Meern

Foto: R Vasconelos

Bij een controle van de Landelijke Eenheid Politie werden zaterdagavond drie verdachten aangehouden voor de handel en het bezit van zwaar illegaal vuurwerk. Er werd een groot geldbedrag aangetroffen in de auto van één van de verdachten.

Zaterdagavond, omstreeks 21.25 uur, waren politieagenten van de Landelijke Eenheid aanwezig op de carpoolplaats aan de Meerndijk in De Meern. Zij zagen toen dat er twee mannen onderling contact hadden en dat er een doos vuurwerk van de ene in de andere auto werd overgeladen. Kort hierna vond een soortgelijke handeling en overdracht plaats. De kopers van het vuurwerk verlieten kort daarna de carpoolplaats. Zij werden later bij Nieuwerbrug van de snelweg afgehaald en in hun auto werden dozen link vuurwerk aangetroffen, namelijk shells en vlinderbommen. Zij werden ter plekke gearresteerd.

36 kilo vuurwerk

Intussen werd de achtergebleven man op de carpoolplaats in De Meern uitvoerig gecontroleerd. Gezien de vondst van het vuurwerk werd deze verdachte ook aangehouden. In de auto van deze man werd een geldbedrag van € 38.375,- aangetroffen. Dat geld werd evenals het aangetroffen vuurwerk in beslag genomen. Naast het geld ging om het om vuurwerk met een gewicht van 36 kilo.

Rechter beslist later

Alle verdachten werden de afgelopen dagen verhoord. Het gaat om verdachten van 21, 22 en 31 jaar oud afkomstig uit Den Haag, Leidschendam en Houten. De verkoper werd in verzekering gesteld en zit op dit moment nog vast. Het Openbaar Ministerie zal beslissen wat er verder met deze verdachte zal gaan gebeuren. De verdachte werd eerder aangehouden voor de handel in illegaal vuurwerk. Het onderzoek naar de omvang van de handel zal verder worden voortgezet. Opvallend was natuurlijk het aanzienlijke bedrag aan contanten. De rechter zal later beslissen wat er met dat geld gaat gebeuren.

Cookieinstellingen