Ruimte voor iedereen op Het Lint

Foto: MB

Sinds kort staan er op een paar plaatsen spandoeken op Het Lint waarop staat: ‘geef elkaar de ruimte’. De parkorganisatie van het Máximapark wil hiermee benadrukken dat Het Lint voor veel verschillende soorten gebruikers is. En dat kan, als we rekening houden met elkaar, zodat iedereen zich veilig voelt in het prachtige park.

Wandelaars, hardlopers, fietsers, sporters, recreanten en meer, we hebben verschillende snelheden en andere bewegingen. Als iedereen op let, en rekening houdt met anderen, kan iedereen samen genieten van dat mooie brede pad rondom het Máximapark. Want hoe breed het ook is, alle verkeersstromen – mits niet gemotoriseerd – komen er samen en moeten gewoon hun weg kunnen vervolgen. Dat leidt soms tot onenigheid, bijvoorbeeld als voetgangers stil staan om te kletsen en een snelle e-bike belt omdat ie er langs wil.

‘Fietsers toegestaan’

Op veel toegangswegen tot Het Lint staat een voetgangersbord, met daaronder ‘fietsers toegestaan’. Die borden roepen wel eens discussie op: is het nou een voetpad waar je mag fietsen, of andersom? De spandoeken leggen uit dat Het Lint voor veel verschillende gebruikers is, en later komen onder de voetgangersborden nieuwe onderborden met een weergave van dezelfde gebruikers en de tekst ‘geef elkaar de ruimte’.

Cookieinstellingen