De Grote Prijs van Leidsche Rijn zoekt jonge muzikanten

Foto: C19
KLUB19 organiseert een nieuwe editie van De Grote Prijs van Leidsche Rijn, dé bandwedstrijd voor muzikale jongeren van 12 tot 19 jaar. Op 21, 22 en 29 november 2019 vinden voorrondes plaats en op 20 december 2019 de finale in muziekpodium Azotod.
Onder de winnaars van eerdere edities vinden we illustere namen als Between The Jars, Magik Trick, Electric Memories, Valentino en de winnaar van vorig jaar Soulid Rocks. Deze jonge bands timmeren hard aan de weg en zijn steeds vaker te zien op podia buiten de wijk. Voor velen betekent de wedstrijd een eerste stap op weg naar een toekomst in de muziek. Sommigen stromen door naar opleidingen als de Herman Brood Academie, NPAC of het conservatorium. De eerste inschrijvingen zijn al binnen.
De voorrondes vinden plaats op diverse scholen in de wijk. Aanmelden kan nog tot 19 oktober 2019 via de website van cultuur19.nl/klub19. Daar zijn ook de voorwaarden te vinden. De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19, ondersteund door Gemeente Utrecht, met dank aan Leidsche Rijn College, Amadeus Lyceum en Academie Tien. KLUB19 is het gezamenlijke jongerenprogramma van Cultuur19, Azotod en De Vrijstaat. Meer informatie over de voorrondes en de line-up is te vinden op www.cultuur19.nl/klub19.

Reacties