Geen centrale vuurwerkshow in Utrecht

Foto: pixabay

Even waren er plannen voor een centrale vuurwerkshow in Utrecht. Maar het is te duur. Dat schrijft het college aan de gemeenteraad.

De gemeenteraad diende vorig jaar een motie in waarin de raad het college oproept om actief te werken aan een centrale vuurwerkshow. Het college heeft de motie besproken met het CMU, Utrecht Marketing en het Ondernemersfonds Utrecht. Ook is de Jaarbeurs geraadpleegd en Utrechtse ondernemers met horeca- en evenementenervaring.

Te duur

Iedereen staat op zich positief tegenover een centrale vuurwerkshow in Utrecht. Maar niemand wil voor de kosten opdraaien. Een dergelijke centrale vuurwerkshow kost naar schatting tussen de 450.00 en 550.000 euro. Binnen de gemeente is er geen dekking hiervoor beschikbaar en ook de geraadpleegde partijen zijn niet bereid om aan de kosten bij te dragen. Een centrale vuurwerkshow die voor iedereen gratis toegankelijk is en waar bezoekers ook hun eigen versnapering mee naartoe mogen brengen, is moeilijk kostendekkend te organiseren. Conclusie: er komt geen centrale vuurwerkshow.

Cookieinstellingen