Plantjesmarkt Vlinderhof ondanks regen succesvol

Foto: MB

Zaterdag was het burendag. Voor de mensen van de Vlinderhof in het Máximapark elk jaar dé gelegenheid om een ‘open dag’ te organiseren met rondleidingen én de fameuze plantjesmarkt.

Het regende af en toe behoorlijk, maar de fans van de Vlinderhof die op de jaarlijkse plantjesmarkt af kwamen lieten zich daar niet door weerhouden. Want de planten van de Vlinderhof zijn bijzonder. Sommige zijn eigen kweek, en andere planten zijn daar in de Vlinderhof bedacht door tuinarchitect Piet Oudolf, de geestelijk vader van deze tuin. En juist dat maakt de Vlinderhof zo speciaal en geliefd: tuinen van Piet Oudolf zijn wereldwijd populair.

Tuinliefhebbers

Twee keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar, wordt er flink gesnoeid door de vrijwilligers van de Vlinderhof. Sommige planten moeten dan wijken, anders wordt het te vol. En omdat het zonde is om die planten weg te gooien, worden ze verkocht aan tuinliefhebbers – mits ze nog goed zijn. De opbrengst komt ten goede aan de Vlinderhof.

Partytent

Gistermiddag was het weer zo ver, en het was behoorlijk druk. De regen maakte wat dat betreft niet zoveel uit. Gelukkig was er een enorme partytent waaronder geschuild kon worden voor de ergste hoosbuien. “Goed voor de tuin”, was natuurlijk een veelgemaakte grap. Aan het einde van de middag waren de planten zo goed als allemaal verkocht. Piet Oudolfs gedachtegoed spreidt zich zo verder uit door de tuinen van Leidsche Rijn….

Leuk weetje: Willem-Alexander en Máxima hebben ook een tuin ontworpen door Piet Oudolf.

Reacties