Burendag 2019: plantjes, honing en rondleidingen in de Vlinderhof

Foto: Vlinderhof

Altijd al eens een rondleiding  willen krijgen door de Vlinderhof? Meer weten over de bijenstal die daar staat? Een potje echte Vlinderhof honing kopen? Die mooie planten uit de Vlinderhof ook in jouw tuin? Kom dan op zaterdag 28 september op Burendag vanaf 13.00 uur naar de Vlinderhof in het Máximapark.

De Vlinderhof in het Máximapark is in meerdere opzichten bijzonder. Bijzonder omdat de tuin ontworpen is door de internationaal vermaarde tuinarchitect Piet Oudolf, waardoor de Vlinderhof bezoekers trekt van over heel de wereld. Onlangs streek er nog een bus Zuid-Koreaanse fans van Piet Oudolf neer in het Máximapark. En bijzonder omdat de tuin geheel wordt onderhouden door vrijwilligers en ontstaan is uit een bewonersinitiatief.

Plantjes kopen

Dus de Vlinderhof is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Zeker omdat je zaterdag op burendag ook planten uit de Vlinderhof kunt kopen. En dat is best uniek! De planten in de Vlinderhof groeien zo goed dat elk najaar sommige pollen ingeperkt worden. En omdat het zonde is om al die mooie planten weg te gooien, worden ze tegen een klein bedrag verkocht tijdens de Vlinderhof-plantjesmarkt. Plantenliefhebbers en Piet Oudolf fans: dit is jullie kans. Op=op! De opbrengst komt ten goede aan de Vlinderhof.

Imkers

Ook imkerij Wilgengroosje Vleuten staat op de 28e in de Vlinderhof. De gepassioneerde imkers Marco en Ingvild vertellen je alles over de bijenvolken, hoe honing wordt gemaakt en laten je zien hoe deze bijen leven. Hun onlangs geslingerde Vlinderhof-zomerhoning, gemaakt door het bijenvolk dat daar nu al een aantal jaren vrolijk rondzoemt, wordt op Burendag verkocht.

Rondleidingen

Vrijwilligers van de Vlinderhof geven tussen 13.00 en 16.00 uur korte rondleidingen aan iedereen die het leuk vindt om meer te weten over het ontstaan van deze mooie tuin en wat er allemaal groeit en bloeit. Je kunt bij aankomst bij één van de vrijwilligers laten weten dat je wilt deelnemen. Vooraf aanmelden is dus niet nodig.

Wees van harte welkom op zaterdag 28 september vanaf 13.00 in de Vlinderhof, Máximapark Utrecht!

Cookieinstellingen