Vanuit een bootje de Haarrijnseplas ontdoen van zwerfvuil

Foto: World Clean Up Day

Op zaterdag 21 september is het World Cleanup Day: het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval. In ruim 160 landen trekken miljoenen vrijwilligers door de straten, de parken, de bossen en langs de kusten om samen zwerfvuil op te ruimen. Doe je ook mee?

De Plastic Soup Foundation coördineert de opschoonactie in Nederland. Hier focussen we op onze rivieren. Daar kunnen we voorkomen dat plastic afval in zee en uiteindelijk de oceaan terechtkomt. Wil jij samen met de rest van de wereld ook aan de slag voor een schoner land én een schonere zee? Er zijn tal van initiatieven. Eén ervan wordt georganiseerd door ‘VleutenSchoon!’, op zaterdag 21 september.

Haarrijnseplas

Met een bootje gaan vrijwilligers de Haarrijnseplas op om daar zoveel mogelijk zwerfvuil uit het water te vissen. Plastic in de Haarrijnseplas zal weliswaar niet zo snel in die enorme plastic soep in de oceaan terechtkomen, maar ongetwijfeld dobbert ook daar genoeg rond.
Je kunt meehelpen! Zaterdagochtend is het om 10.30 uur verzamelen bij Welwonend Makelaardij (Smalle Themaat 24A in Vleuten). Koffie staat om 10.00 uur klaar. Aanmelden kan via [email protected]. Het is er in elk geval lekker weer voor!

Cookieinstellingen