Ideeën voor wielerronde Vuelta zijn welkom bij provincie Utrecht

Foto: Provincie Utrecht

Volgend jaar raast de wielerronde Vuelta door de provincie Utrecht én ook door Leidsche Rijn. Een heus wielerfeestje dus, waarvoor de provincie die – samen met andere partijen – belast is met de organisatie, leuke ideeën zoekt. Iedereen mag meedenken!

Je kunt als je een leuk idee hebt voor de organisatie van dit wielerfestijn je idee droppen in de ideeënbox, die voor dit doel in de hal van het provinciehuis staat. Maar omdat niet iedereen daar dagelijks langskomt, kun je je idee ook achterlaten op de website www.lavueltaholanda.com.

Goed programma

Gedeputeerde Hanke Bruins Slot nam de box gisteren in gebruik: “Het is erg mooi om met de Utrechtse gemeenten de Vuelta in de provincie Utrecht te ontvangen”, laat ze weten. “Samen met de ideeën van inwoners, ondernemers, verenigingen en andere organisaties maken we een goed programma rondom de wielerronde, waarin duurzaamheid en gezond leven centraal staan.”

De Vuelta

De Vuelta is een van de drie grootste wielerrondes van de wereld. Slechts drie keer eerder startte deze wielerronde buiten Spanje. Tijdens de 75ste editie van La Vuelta verwelkomt Nederland het peloton van 14 tot en met 16 augustus 2020. De renners doorkruisen maar liefst 34 Nederlandse gemeenten. De eerste etappe van de Vuelta bestaat uit een ploegentijdrit door de stad Utrecht – en gaat ook door Leidsche Rijn – en de tweede etappe vertrekt vanuit Den Bosch en gaat door de provincie Utrecht. De provincie Utrecht is een van de ‘founding partners’ van La Vuelta Holanda.

Cookieinstellingen