Nieuwe kunst met oude schilderijen

Foto: MB

Je kent ze vast wel: van die oude schilderijen die – waarschijnlijk – niks waard zijn en na verloop van tijd op zolder of bij de kringloop belanden. Kunstenaar Ate von Hes uit Vleuten geeft ze een nieuw leven.

Samen met zijn dochter Tjjitske. Tjitske ontwerpt een monster, een vliegende schotel, een robotje of een andersoortig vreemd iets, en Ate tekent haar ontwerpen in een oud schilderij dat hij op marktplaats of bij de kringloop heeft opgeduikeld. Tevens knapt hij het oude schilderij een beetje op. Zo ontstaat een soort gerecyclede kunst, die – vaak in tegenstelling tot het oude schilderij – wel weer de moeite waard is om op te hangen.

Workshops

Ate vindt dat eigenlijk alles al een keer is gedaan en dat er misschien al genoeg kunst is. Dat leidde tot het idee om kunst te recyclen. En ja, ‘zo kan ik het ook’, is een gedachte die bij veel mensen opkomt. En daar haakt Ate op in, want hij geeft twee workshops waarbij je zelf ook een oud schilderij kunt opleuken, onder zijn bezielende begeleiding.
De workshops zijn op woensdag 18 september en dinsdag 22 oktober, en zijn leuk voor kinderen en volwassenen. De recycle schilderijen van Ate zijn nu te zien (en te koop) in Castellum Hoge Woerd, waar de expositie door Utrecht Natuurlijk is georganiseerd.

 

Cookieinstellingen