Free Food Experience Leidsche Rijn gaat weer van start

Foto: Merveille Tandu-Pedro

Het is weer zover: Free Food Experience gaat weer van start. Zaterdag 14 september in de Weide Wereld, met een grootse opening!

Free Food Experience in een beleving van een gratis driegangendiner voor de mensen die zoiets niet kunnen betalen. Het wordt voor hen betaald door betrokken ondernemers die weten dat er zoiets als armoede speelt. Initiatiefnemers zijn Richard én Ilvien Noordhoek, die er in 2010 mee startten in Amsterdam Zuid Oost en zagen hoe groot de nood is onder mensen die niet veel te besteden hebben. Inmiddels is de stap naar Utrecht gemaakt: vanaf mei 2018 is Free Food Experience regelmatig in Vleuterweide. “Na het rapport dat in 2017 was uitgekomen over eenzaamheid in Leidsche Rijn. Hebben wij besloten om ook hier het project op te starten”, aldus Richard.

Wethouders koken

Zaterdag is het thema Filipijns, en onder begeleiding van een gast-chefkok komen wethouders Linda Voortman en Maarten van Ooijen helpen koken. Linda heeft het thema armoede in haar portefeuille en Maarten is wijkwethouder van Vleuten en De Meern en heeft welzijn en maatschappelijke ondersteuning in zijn portefeuille.

Heb jij minder te besteden, of heb je door omstandigheden geen mogelijkheden om er op uit te gaan, dan ben je van harte welkom voor een Filipijnse driegangenmaaltijd zaterdag 14 september in de Weide Wereld in Vleuterweide. Er is ook een kinderprogramma. Het is vanaf 17.00 uur. Opgeven word gewaardeerd: [email protected] of app: 0616791982.

En het is natuurlijk ook gewoon gezellig!

Reacties

Cookieinstellingen