Beatles-feestje op dak rode bioscoop

Foto: IvD

Gisteravond gaf de Beatles-tributeband One After 909 een optreden op het dak van de Pathé-bioscoop in Leidsche Rijn. De band verraste het publiek door de eerste paar nummers op het bovenste dakterras te spelen in plaats van op het grote podium dat was opgebouwd onder het filmdoek, een paar meter lager.

Voor de echte Beatlesfans, die in groten getale op dit concert waren afgekomen, was het meteen duidelijk waarom de band hiervoor gekozen had. Het is dit jaar namelijk precies 50 jaar geleden dat de Beatles een legendarisch concert gaven op het dak van hun platenmaatschappij in Londen. One After 909 speelde dan ook precies de nummers die hun idolen 50 jaar geleden tijdens hun rooftopconcert speelden.

Paar regendruppels

Even leek het weer roet in het eten te gooien, maar het bleef gelukkig bij een paar regendruppels. Vlak voor het optreden blies een windvlaag nog een versterker omver die tegen een paar gitaren viel, maar de schade bleef beperkt. De band en het publiek lieten zich er niet door uit het veld slaan. In tegendeel, er werd een feestje gebouwd op het dak van de bioscoop. Jong en oud zongen uit volle borst de vele hits van het wereldberoemde viertal mee.

Hey Jude

De band, aangevuld met The Blue Meanies (5 blazers en een toetsenist), begonnen met de rustigere nummers en bewaarde de meezingers voor het einde van de avond. Hoewel de ‘echte’ Beatles natuurlijk niet zijn te evenaren, klonk One After 909 heel overtuigend. Ze spelen zoveel mogelijk op dezelfde instrumenten als toentertijd, en ook de zang kwam regelmatig dicht in de buurt van het origineel. Nummers als Eleanor Rigby, All you need is love en Hey Jude zorgden voor hoogtepunten waarbij band en publiek uit hun dak gingen.

 

Reacties