De sloop is begonnen!

Foto: MB

Eindelijk is de sloop van het voormalige restaurant Castellum in hartje De Meern begonnen. Járen is er op gewacht, want het zieltogende, instortende pand was velen een doorn in het oog.

Waarom het zo lang geduurd heeft voordat de sloophamer erin ging, is lastig te achterhalen. Wel liggen de plannen voor de nieuwbouw op die plek naast het Castellumplein al lang klaar. ‘De schatkamer’, zo heeft het project. Het omvat 29 appartementen die zo goed als allemaal zijn verkocht. De Schatkamer krijgt vier woonlagen en de appartementen twee of drie kamers. De projectontwikkelaar rekent op een bouwtijd van een jaar, dus eind 2020 worden deze appartementen waarschijnlijk opgeleverd.

2012 al failliet

Het oude restaurant Castellum Novum werd al eind september 2012 failliet verklaard. Er woonden nog een tijdje krakers in en later is er een paar keer brand gesticht in het inmiddels vervallen pand.

Reacties

0