Blauwe muisjes bij Steede Hoge Woerd

Foto: Astrid van den Broek

Dinsdagochtend 20 augustus is Wietze geboren op Steede Hoge Woerd, zoon van Lakenvelder Afke. Het was een zware bevalling.

Steede Hoge Woerd is de stadsboerderij naast Castellum Hoge Woerd. Er wonen verschillende boerderijdieren, waaronder Lakenvelder koeien. Koe Afke was ruim negen maanden zwanger en al een week over tijd (dat kan bij koeien ook). Maar vanochtend was het zover: de bevalling zette in. “Het was een zware bevalling”, vertelt Astrid van den Broek van Steede Hoge Woerd. “Maar dat komt waarschijnlijk omdat het een groot kalf was vanwege die extra week. Lakenvelders staan dicht bij de oerkoe, dus die kunnen zo’n bevalling prima alleen zonder hulp. Maar wij stonden toch al een week paraat hoor!”

Stierig

Wietze blijft voorlopig lekker bij z’n moeder wonen, maar zal op termijn wel verhuizen. “Stiertjes worden op een gegeven moment stierig en gaan dan de koeien verdedigen. Dat is hier niet zo handig. Gelukkig zijn er veel liefhebbers van Lakenvelders als hobbyvee, dus dat komt wel goed”, aldus Astrid.

Stierte Wietze bekijken? Dat kan. Hij ligt in de stal van Steede Hoge Woerd, waar je gewoon in kunt. Waarschijnlijk kijkt hij dan wat minder beduusd!

Cookieinstellingen