Hopplukkers gezocht!

Foto: Maximus Brouwerij

Maximus Brouwerij organiseert op zaterdag 14 september het Hopoogst Feest 2019. Op die dag wordt de eigen hop uit het Máximapark in Utrecht Leidsche Rijn geoogst en naar de brouwerij gebracht. De brouwerij zoekt enthousiaste hopplukkers die, samen met de vrijwilligers die de hopplanten onderhouden, de hopbellen van de planten af gaan plukken.

De verse hop – types Saphir en Cascade – wordt vervolgens gebruikt om in de dagen erna de Maximus Mockingbird 2019 te brouwen. Thuisbrouwers zijn van harte welkom om ter plekke het verst mogelijke bier te brouwen en kunnen een deel van de hop gratis meenemen (inschrijven kan via [email protected]).

Maximus Mockingbird

Noeste hopplukkers worden verwend met hapjes & drankjes en eveneens uitgenodigd om bij het aanslaan van het 1e vat Maximus Mockingbird 2019 speciaalbier in november te zijn. Maximus Mockingbird is vernoemd naar Peter Mocking die nauw betrokken is bij de ontwikkeling, het beheer en onderhoud van het Máximapark en die de verzorging van de hopplanten begeleidt. Iedere hopplukker (max. 100) is welkom: enthousiaste Leidsche Rijners, vriendengroepen & families, thuisbrouwers en bedrijfsteams. Het plukken begint om 10 uur en het hele ‘feestje’ duurt tot circa 19.00 uur.

Reacties