Hoe ging het verder na de vernielingen in de Vlinderhof?

Foto: Vlinderhof

Eind juni werd ingebroken in het beheergebouw van de Vlinderhof en richtten vandalen een grote ravage aan. De vrijwilligers – de Vlinderhof draait volledig op vrijwilligers – zaten met de handen in hun haar. De berichtgeving in de media hierover maakte veel los.

Binnen 24 uur werd een crowdfunding opgestart en de reacties en steun waren hartverwarmend. Vlinderhof heeft deze actie na een paar dagen stopgezet, omdat het gewenste bedrag ruim was gehaald. De afgelopen periode is de Vlinderhof door twee bedrijven geholpen aan een nieuw onderkomen: Van den Heerik Logistics & Warehousing stelde een tijdelijke kantoorunit beschikbaar en aannemersbedrijf Oskam verzorgde het transport ervan. De keet staat nu op z’n plek (zie foto). De oude container is afgevoerd.

Alarmsysteem

Voor een betere beveiliging is met de donaties een professioneel draadloos alarmsysteem aangeschaft. Hiervoor moest de vernielde elektrische installatie worden vernieuwd, is tijdelijke bekabeling aangebracht en het wifi-netwerk uitgebreid. Met dank aan donateur Raymond van der Wurff is camerabeveiliging inclusief cloudopslag gerealiseerd. Daarnaast heeft Vlinderhof nog meer kunnen realiseren in samenwerking met de vrijwilligers en andere sponsoren. Door Kinti Coffee is voor heel 2019 nieuwe koffie gedoneerd. En door VGB Bouw is grondwerk verricht voor de plaatsing van het nieuwe onderkomen.

Rondleiding

Er blijft nog een bedrag over van de geefactie. Dit geld komt direct ten goede aan het nieuwe beheergebouw, waar de Vlinderhof de afgelopen twee jaar al druk mee bezig was. Alle gulle gevers (met geld of materiaal) worden in september door de Vlinderhof uitgenodigd voor een rondleiding als dank voor hun support.

Cookieinstellingen