Olympisch softbalkwalificatietoernooi op Sportpark de Paperclip

Foto: wikipedia

Op Sportpark de Paperclip vinden vanaf morgen belangrijke wedstrijden plaats van het olympisch kwalificatietoernooi softbal. Dit toernooi wordt georganiseerd door honk- en softbalvereniging UVV.

Het toernooi is van 23 tot met 27 juli. De zes beste softballanden van Europa (waaronder Nederland) en de twee beste Afrikaanse softballanden zullen tijdens dit toernooi alles geven om dat ene Olympische ticket te bemachtigen. Er zijn 8 teams, maar er is slechts één ticket te verdienen. Het wordt enorm spannend, maar Nederland is wel grote kanshebber op dat ticket.

Dit Europees/Afrikaanse toernooi is één van de drie andere softbalkwalificatietoernooien aankomende zomer. Van 25 augustus tot 1 september vindt in Surrey (Canada) het kwalificatietoernooi plaats voor het Amerikaanse continent. De landen uit Azië en Oceanië krijgen van 24 tot en met 19 september in Shanghai (China) de kans om een ticket te bemachtigen.

Dit toernooi betekent wel grote drukte op het Sportpark de Paperclip; men verwacht de nodige parkeerproblemen. Leden van Sportcity bijvoorbeeld wordt aangeraden op de fiets te komen, en anders kunnen zij een parkeerkaart aanvragen.

Meer info: www.softball-qualifier.nl

Cookieinstellingen