Amadeus Lyceum vanaf volgend schooljaar op twee locaties

Foto: Amadeus

Het Amadeus Lyceum is uit z’n jas gegroeid; het gebouw in Vleuterweide is te klein voor alle klassen. Daarom komt een aantal klassen in het gebouw waar VOLT! is gevestigd, nabij het station van Vleuten.

Het betreft de klassen van vwo 3 (atheneum) die daar les zullen gaan krijgen. Afgelopen week hebben de leerlingen kennisgemaakt met de nieuwe locatie aan de Oesterzwam. Deze locatie wordt ingericht met eigen meubilair en digiborden. Het Amadeus Lyceum zorgt voor extra begeleiding en inzet van personeel in de eerste periode van het schooljaar. Leerlingen van vwo 3 gaan al hun specials (beeldend, muziek, drama en sport & bewegen) op de Burchtpoort in het oorspronkelijke gebouw van het Amadeus Lyceum volgen, zodat zij ook daar kunnen pauzeren en hun contacten kunnen onderhouden.

Klankbordgroep

Dit betekent dat leerlingen uit andere leerjaren voor de specials muziek, drama en beeldend op een locatie buiten de Burchtpoort kunnen worden ingeroosterd, wanneer het niet meer past in de lokalen aan de Burchtpoort. Bijvoorbeeld op de muziekschool Nieuwe Vaart in Vleuten. De afspraken voor inhuizing bij VOLT!  lopen tot en met december. Er wordt intussen hard gewerkt aan alternatieve locaties. Tijdens de schoolvakantie blijft de schoolleiding contact houden met de gemeente en de medezeggenschapsraad over deze verhuizing. Na de zomervakantie wordt gestart met een klankbordgroep waarin ouders kunnen deelnemen en meedenken over de middellange en lange termijn huisvesting van de school.

Cookieinstellingen