Kruising Musicallaan en Rijnkennemerlaan wordt aangepast

Foto: R. Meeuwsen

De gemeente en bewoners willen dat de kruising van de Musicallaan met de Rijnkennemerlaan veilig wordt. Dit kruispunt is velen al jaren een doorn in het oog, en de aanpassingen die al gedaan zijn, zijn niet voldoende. Daarom wordt het verkeersplateau nu aangepast.

Het verkeersplateau wordt hoger en steiler gemaakt, zodat auto’s gedwongen worden meer af te remmen. Dat zouden ze nu ook moeten want er staat een stopbord, maar dat stopbord wordt vaak genegeerd. Met soms nare gevolgen, want er zijn regelmatig aanrijdingen geweest in het verleden.

Laatste week vakantie

Om voldoende hoogte te krijgen, moet ook een deel van het fietspad en de omliggende ruimte verhoogd worden. Het verkeer kan tijdens de werkzaamheden de kruising niet gebruiken. Voetgangers, fietsers, auto’s en bussen worden omgeleid tijdens de werkzaamheden. De werkzaamheden zijn in de laatste week van de schoolvakantie, van 26 tot en met 30 augustus. Na de uitvoering gaat een gewenningsperiode in van 3 maanden. In deze periode kunnen verkeersdeelnemers wennen aan de nieuwe situatie. Hierna onderzoekt de gemeente opnieuw of de aanpassing voldoende resultaat geeft.

Cookieinstellingen