Gemeenteraad wil boegbeeld Jan van Zanen houden als burgemeester

Foto: S. ter Burg

De gemeenteraad van Utrecht beveelt burgemeester Jan van Zanen aan voor herbenoeming. Jan van Zanen is vanaf 1 januari 2014 burgemeester van Utrecht. De benoeming van een burgemeester geldt voor zes jaar.

De raadsvergadering over de aanbeveling tot herbenoeming was besloten. Hierbij mochten de wethouders ook niet aanwezig zijn. De aanbeveling is voorbereid door een vertrouwenscommissie die uit de 12 fractievoorzitters bestaat.

Boegbeeld

De vertrouwenscommissie was unaniem positief over het functioneren van de burgemeester, en omschrijft hem als volgt: “De heer Van Zanen vervult zijn rol als boegbeeld en burgervader met verve. Hij doet dit naturel, spontaan en met gevoel voor het moment én de mensen. Iedereen in Utrecht, van de mensen achter de balie tot en met de directeur in de stad, kent Jan van Zanen. De rol van burgervader en belangenbehartiger weet hij goed in te vullen. Hij is betrokken bij de stad en zet zich onvermoeibaar in voor onze gemeente. Er is grote waardering voor zijn inzet en we willen hem graag nog eens zes jaar behouden voor Utrecht.”

Nog zes jaar

In het openbare gedeelte van de vergadering werd het besluit van de gemeenteraad bekendgemaakt: de gemeenteraad wil graag dat Jan van Zanen ook de komende zes jaar burgemeester van Utrecht blijft. De aanbeveling van de gemeenteraad gaat naar de Commissaris van de Koning van Utrecht, die deze doorstuurt aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken die het Koninklijk Besluit voorbereidt. Op basis van dat besluit wordt Jan van Zanen dan per 1 januari 2020 officieel als burgemeester van Utrecht herbenoemd.

Cookieinstellingen